پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

فشار خون بالا به حالتی گفته می شود که فشار سيستوليک بيش از ١۴٠ ميلی ليتر جيوه و فشار دياستوليک بالای ٩٠ ٨٠ ميلی ليتر جيوه در نظر می گيرند.

فشار خون بالا به حالتی گفته می شود که فشار سيستوليک بيش از ١۴٠ ميلی ليتر جيوه و فشار دياستوليک بالای ٩٠ ٨٠ ميلی ليتر جيوه در نظر می گيرند.


به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان ، فریدون مومن مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه فشار خون بالا به حالتی گفته می شود که فشار سيستوليک بيش از ١۴٠ ميلی ليتر جيوه و فشار دياستوليک بالای ٩٠


٨٠ ميلی ليتر جيوه در نظر می گيرند . / ميلی ليتر ‌جيوه باشد. قابل توجه است که فشار خون نرمال را حدود  1٢٠


پرفشاری خون، بيماری مزمنی است که در صورت عدم درمان می تواند مشکلاتی از قبيل نارسايی کليوی ، نارسايی


قلبی، بيماری های مزمن قلبی و همچنين سکته قلبی را ايجاد کند. در سنين جوانی، مردان بيشتر از زنان به اين بيماری


مبتلا می شوند؛ ولی با افزايش سن، ميزان درصد ابتلا به بيماری در زنان بيشتر از مردان می شود.


 


وی گفت:


کنترل فشار خون می تواند از ميزان مرگ و مير ناشی از سکته های قلبی و همچنين نارسايی های کليوی بکاهد.


عوامل مختلفی از جمله عوامل ژنتيکی و عوامل محيطی در بروز افزايش وزن به خصوص چاقی شکم، عامل مهمی


در ابتلا به اين بيماری است.


مصرف منابع غذايی حاوی کلسيم، پتاسيم، منزيم در درمان پرفشاری خون بسيار مفيد است. شير و لبنيات منبع خوبی از کلسيم، منيزيم و پتاسيم به شمار می آيد.


 


وی افزود :


در بسياری از افرادی که داروهای کاهش دهنده ی فشار خون مصرف می کنند، عوارض جانبی بسياری ديده می شود،


به همين علت توصيه می گردد که برای پيشگيری از عوارض جانبی اين قبيل داروها و عدم مصرف آن ها، افراد


دارای اضافه وزن ، به کاهش وزن خود اهميت دهند. بهتر است اين افراد ميزان فعاليت بدنی خود را افزايش داده ومصرف نمک را محدود کنند. شير و فرآورده های آن از جمله مواد غذايی بسيار مهم و باارزش است، که از حدود


چهار هزار سال قبل از ميلاد مسيح مورد استفاده ای انسان بوده است، اين گروه از مواد غذايی منبع خوبی از کلسيم،


منيزيم و پتاسيم است.


 


مومن گفت :مصرف مداوم شير و لبنيات به دليل داشتن مقادير کافی کلسيم مانع از ابتلا به سرطان روده


بزرگ خواهد شد. در شير نوعی اسيد چرب به نام اسيد لينولئيک کنژوگه وجود دارد که حدود ۵٠ درصد از ابتلا به


انواع سرطان را می کاهد. اين اسيد چرب سيستم ايمنی را تقويت کرده و از بروز بسياری از عفونت ها می کاهد شير و


و پانتوتنيک اسيد بسيار غنی است. وجود اين « ب ٢ » ريبوفلاوين « ب ١ » فرآورده های آن از نظر ويتامين های تيامن


ويتامين ها در آزادسازی انرژی از مواد غذايی ضروری می باشد و به همين دليل مصرف شير و لبنيات کم چرب برای


سالمندان توصيه می شود در شير پروتيينی به نام کازيين وجود دارد که نقش عمده در پيش گيری از پوسيدگی دندان ايفا می کند.


 


وی افزود:


٢ ليوان شير يا ماست کم چرب برای سلامت انسان مفيد بوده و از بروز بسياری بيماری ها از جمله - مصرف روزانه ۴


افزايش فشار خون، بيماريهای قلبی عروقی ، پوکی استخوان، و همچنين سرطان روده بزرگ پيشگيری خواهد کرد.


مصرف مداوم شير و فرآورده های آن در دوران نوجوانی و جوانی، از درصد مرگ و مير ناشی از شکستگی لگن در


دوران سالمندی بسيار می کاهد.


 


وی گفت :


پروتيين موجود در شير گاو بسيار با ارزش است و باعث تقويت سيستم ايمنی، محکم شدن استخوان ها و کاهش فشار


خون می شود مصرف منابع غذايی حاوی پتاسيم مانند، شير، ماست ، پنير و برخی سبزيجات ميزان نياز به داروهای


کاهش دهنده ی فشار خون را کاهش می دهد. عنصر منيزيم نيز که در شير و فرآورده های آن وجود دارد، منجر به


انبساط ديواره ی عروق شده و از تنگ شدن آن و در نهايت افزايش فشار خون پيشگيری می کند.